Sigurnost

Plaćanje preko interneta

Adazal koristi napredna tehnološka rješenja i sredstva za prenos i zaštitu prenosa i čuvanja podataka. Adazal.ba poduzima sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku. Adazal.ba zahtjeva od korisnika unos ličnih podataka (ime, prezime, adresa, br. telefona, e-mail) u obrazac za registraciju ili u obrazac prilikom zaključivanja kupovine. Pristup podacima o korisnicima stranice Adazal.ba je ograničen. Pristup podacima imaju samo odgovorne osobe zaposlene u Adazal koji iste podatke koriste kako bi održali kvalitetne usluge prema kupcima ili korisnicima stranice u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Prilikom plaćanja bankovnom karticom putem interneta, podaci o vašoj kartici koje unosite smješteni su na zaštićenoj stranici banke, a prenos i pohrana podataka su u zaštićenoj formi korištenjem zaštitnih protokola i sistema.

Podaci o bankovnoj kartici korisnika ili kupca ni u jednom trenutku nisu dostupni Adazal i stranici Adazal.ba (o podacima brine se banka, internet bankarstvo banke, PayPal itd.)

Kupac je sam odgovoran za pristupanje stranici i sam će brinuti za sigurnost korisničkih podataka i lično je odgovoran za povjerljivost pristupne šifre. Kupac snosi punu odgovornost za tačnost podataka koje navodi prilikom naručivanja i plaćanja bankovnom karticom kao i da ima puno pravo i pristup bankovnoj kartici koju navodi prilikom plaćanja.

Svoju online kupovinu na Adazal.ba obavljate sigurno zahvaljujući kriptovanoj formi SSL (TLS) protokola i PKI (public key infrastructure) sistema. Za dodatna pitanja vezana za sigurnost i zaštitu podataka obratite se na e-mail adresu shop@adazal.ba

IP Adresa

Adazal.ba koristi IP adrese u svrhu analize i obrade podataka o proizvodima koji korisnici potražuju i kupuju. Također, kako bi smo pratili kretanje posjetioca naše stranice i sakupili što više podataka u cilju što kvalitetnije usluge korisnicima i posjetiocima Adazal.ba stranice. IP Adresa nije vezena za lične podatke korisnika ili posjetioca stranice i nije moguće identifikovati osobu uz pomoć IP adrese.

Adazal strogo čuva podatke i dostupni su samo određenim zaposlenicima u Adazal kojima su podaci potrebni za kvalitetan rad i kvalitetniju uslugu.

Cookies

Adazal.ba koristi tzv. kolačiće ili cookies u cilju poboljšanja usluge krajnjim korisnicima i posjetiocima Adazal web trgovine. Kolačići ne sadrže lične podatke određene osobe i ne mogu se dodjeliti korisniku. Uključivanjem kolačića na vašem web pretraživaču ne čini nikakvu štetu vašem računaru i ne sadrži nikakve zlonamjerne aplikacije niti viruse. Svrha kolačića je da skuplja određene informacije i čuva određene teksutalne datoteke na vašem računaru.

Kolačići skupljaju informacije kao što su podaci o broju posjeta određenim sajtovima. Adazal.ba koristi kolačiće u cilju dobivanja određenih informacija, koje koristi kako bi poboljšali usluge korisnicima ili posjetiocima naše stranice. Svi podaci su informativnog karaktera i ni u kakvom slučaju ne ugrožavaju privatnost ili odaju identitet osobe.

Linkovi

Adazal.ba će na svojoj stranici davati linkove za povezivanje na druge internet stranice. Sadržaj na tim internet stranicama je izvan kontrol Adazal i Adazal nije odgovoran za ono što se prikazuje na tim stranicama, niti je odgovoran za štete koje su nastale prilikom posjećivanja takvih stranica.

Našim posjetiocima savjetujemo da pročitaju izjave o privatnosti, uslove korištenja i zaštite ličnih podataka svake internet stranice koja prikljuplja lične podatke. Uslovi korištenja, zaštita ličnih podataka kao i sigurnost na stranici Adazal.ba se odnose samo na datu stranicu i vezane su samo za Adazal.ba

Newsletter

Adazal.ba će od korisnika tražiti kontakt informacije poput imena i e-mail adrese ukoliko korisnik želi da se prijavi na Adazal newsletter

Zaštita ličnih podataka

Adazal i Adazal.ba poduzimaju sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku, kupcu ili posjetiocu stranice. Svi podaci koje korisnik unosi u obrazac za registraciju ili prilikom kupovine (npr. lični podaci, adresa itd.) su zaštićeni i šifrirani.

Korištenje podataka je ograničeno i Adazal ozbiljno shvata zaštitu ličnih podataka i pridržava se Zakona o zaštitu ličnih podataka u BiH. Adazal koristi neke od tih informacija anonimno u skladu kvalitetnije usluge. Informacije koje se prikupljaju koriste se u svrhe statičke analize i strogo se čuvaju. Informacije koje prikupljamo su informacije o tome što naši posjetioci pretražuju, kupuju, koje stranice posjećuju, broj klikova, broj posjeta i te informacije koriste u cilju poboljšanja ponude i jednostavnijeg korištenja stranice.

Informacije koje se prikupljuju koriste određeni zaposlenici u Adazal i koriste ih kako bi obavljali svoj posao i dostupne su samo njima. Svi zaposleni u Adazal koji imaju pristup datim informacijama odgovorni su za poštivanje Zakon o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Adazal se obavezuje da date informacije neće koristiti u druge svrhe.