Uslovi korištenja

Adazal pruža uslugu putem internet stranice na domeni www.adazal.ba . Usluga se sastoji iz pružanja informacija, online kupovine i transakcija te upravljanje sadržajem stranice.

Na domeni www.adazal.ba određeni su uslovi i pravila prodaje i kupovine proizvoda u online prodavnici Adazal. 

Uslovi korištenja napravljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini i po međunarodnim obićajima online poslovanja. 

Korištenjem Adazal online trgovine svaki korisnik treba da pročita uslove korištenja te da iste uslovi prihvati. Ukoliko se korisnik iz nekog razloga ne slaže sa uslovima korištenja online trgovine treba da se suzdrži od korištenja istog ili da obavijesti korisničku podršku o mogućim nedostacima ili greškama na e-mail adresu shop@adazal.ba

Adazal online trgovina radi svaki dan u godini od 0-24h. Pristup online trgovini ima svako lice koje ima pristup internetu i posjeduje internet pretraživač (browser) poput Chrome-a, Internet explorer-a ili Firefox-a. Kupovinu u Adazal online trgovini može vršiti svako lice koje pročita i prihvati uslove korištenja. Pristup online trgovini može biti onemogućen privremeno radi ažuriranja podataka, obnavljanja stranice ili nekih drugih tehničkih problema.

Cijene navedene na Adazal.ba izražene su u BAM valuti sa uračunatim PDV-om i vrijede u trenutku primanja tj. slanja narudžbe. Ponuda artikala na Adazal.ba vrijedi do isteka zaliha ili do završetka objave ponude. Svaki korisnik Adazal online trgovine samovoljno za svoje potrebe i na svoju odgovornost koristi sadržaje dostupne na stranici i samovoljno prihvata uslove korištenja. Zabranjeno je korištenje bilo kakvih zlonamjernih programa ili aplikacija u cilju preuzimanja sadržaja sa stranice, također bilo kakvi hakerski napadi na stranicu Adazal.ba su strogo zabranjeni. Svako nedozvoljeno, nezakonito korištenje i korištenje koje se protivi uslovima korištenja stranice Adazal.ba podložno je tužbi.

Fotografije u online trgovini Adazal.ba mogu biti ilustrativne prirode i ne moraju odgovarati tačnom izgledu proizvoda. Podaci o proizvodu i opis proizvoda na Adazal.ba mogu sadržavati greške i podložni su promjenama i izmjenama. Adazal će nastojati da pruži što tačnije informacije i što preciznije da opiše dati proizvod kao i da fotografija proizvoda bude što odgovarajuća. Korisnik ili kupac na stranici Adazal.ba sam ocjenjuje tačnost informacija i vrši kupovinu samovoljno i na svoju odgovornost. Adazal neće biti odgovoran za štetu nastalu time što se kupac oslonio na informacije koje su date na stranici Adazal.ba

Adazal nastoji dati najbolju moguću uslugu. Adazal ne može garantovati da će usluga odgovarati vašim potrebama, te da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko uočite neku od grešaka molimo da se obratite kontakt centru na br. +387 33 586 945 ili putem e-mail shop@adazal.ba

Na dijelu stranice koji je namjenjen za novosti i oglašavanja, oglašivači su odgovorni za materijale koji budu prikazivani kao i da su usklađeni sa Zakonom. Adazal nije odgovoran za nepravilnost ili greške marketingških materijala oglašivača.

Adazal nije odgovoran za bilo kakvu štetu ili oštećenje opreme korisnika nastalu prilikom korištenja stranice Adazal.ba Korisnik je odgovoran za štete ili nepravilnosti nastale bilo kakvom greškom, prekidom konekcije, brisanjem, kašnjenjem u radu, prenosom, računarskim virusom, neovlaštenim pristupom, nemarom ili nekom drugom radnjom.

Adazal.ba je privatno vlasništvo i u vlasništvu je firme Adazal baucentar d.o.o Sarajevo. Međusobna komunikacija koja se odbija putem ove stranice mora biti u skladu sa uslovima korištenja. Korisnici i posjetioci ove stranice ne smiju putem ove stranice objavljivati i prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju ili na bilo koji način krše prava drugih, materijali koji nezakoniti, ugrožavajući, uvedljivi, klevetnički, koji ugrožavaju privatnost, koji su vulgarni ili na neki drugi način nepoželjni. Korisnik stranice Adazal.ba ne smije koristiti stranicu za oglašavanje u bilo kakve komercijalne ili nekomercijalne svrhe.

Materijali koji se nalaze na Adazal.ba su pravo kompanije Adazal baucentar d.o.o Sarajevo i zaštićeni su autorskim pravom, žigom i dizajnom. Svako kopiranje, objavljivanje i distribucija bez prethodnog odobrenja firme Adazal je strogo zabranjeno.

Adazal može raskinuti saradnju sa bilo kojim korisnikom u bilo kojem trenutku ukoliko smatra da je ponašanje korisnika neprihvatljivo i nije u skladu sa uslovima korištenja.

Saglasnost i promjena pravila

Uslovi korištenja internet stranice Adazal.ba propisuju pravila za korisnike ili kupce. Korištenjem stranice Adazal.ba krajnji korisnici prihvataju i saglasni su sa uslovima korištenja internet stranice Adazal.ba . Prvo korištenje stranice Adazal.ba je lično pravo svakog korisnika i ne može se prenositi na druge osobe niti je moguće prijaviti druga fizička ili pravna lica.

Ukoliko se korisnik ne slaže sa uslovima korištenja i pravilima, treba da se suzdrži od korištenja ove stranice.

Adazal može u bilo kojem trenutku i to bez prethodne najave korisniku, ukoliko smatra neophodnim, izbrisati određeni dio uslova korištenja i izmjeniti određeni dio uslova korištenja ukoliko bude potrebno. Zbog toga savjetujemo korisnike ove stranice da povremeno ponovo pročitaju uslove korištenja kako bi bili tačno informisani o eventualnim promjenama na stranici. Nastavak korištenja stranice podrazumijeva da se korisnik slaže sa uslovima korištenja kao i promjenama.

Krajnji korisnik se slaže da je korištenje internet stranice Adazal.ba isključivo na odgovornost korisnika kao i da Adazal ne garantuje za posljedice koje mogu nastati upotrebim stranice ili za tačnost i pouzdanost podataka ili informacija

Info

Za sve dodatne informacije ili bilo kakva pitanja stojimo na raspolaganju. Možete nas kontaktirati na broj +387 33 586 945 ili putem e-mail adrese shop@adazal.ba

Žigovi, logotipi, registrovani znaci i brendovi

Žigovi, logotipi, registrovani znaci i brendovi koji se pojavljuju na stranici Adazal.ba su registrovani znaci imena brendova odgovarajućih kompanija u okviru poslovanja i saradnje sa Adazal. Iste je zabranjeno koristiti bez odobrenja i saglasnosti njihovog punopravnog vlasnika.